På djupet om musikvideon till "Eternal Flame" med Piglet Outlet

"På djupet" är intervjuer med skaparna bakom några av redaktörernas favoritvideor från vår systersajt Musikvideotoppen det senaste året. Det är videor som redaktionen är lite extra nyfikna på, helt enkelt.

Vi ville gärna veta mer om den speciella och underhållande videon till "Eternal Flame" och ställde därför lite frågor till Kim från Piglet Outlet:

Vad ville ni säga med videon?
"Vi fastnade för den konflikt som skulle uppstå ifall internationella olympiska kommitén skickade en långdistanslöpare på uppdrag att med en fackla springa från Grekland till Gävle för att bränna ner Gävlebocken med världens förmodligen mest kända eviga låga - den olympiska elden. Det blir en kamp mellan två heliga symboler, en eld som inte får släckas och en bock som inte får brännas. Är Gävle kommun moraliskt tillåtna att släcka den olympiska elden för att skydda sin bock?"

Hur såg den kreativa processen ut? Vem gjorde vad och var kom idéerna ifrån?
"Då vi är ett band med medlemmar i både Malmö och Norrköping så sågs vi på neutral mark i Växjö för att skriva manuset till videon. Vi spenderade en heldag på Café Deluxe tills allt var färdigskrivet, själva videon spelades sen in på en herrgård utanför Norrköping. Extra beröm till Helle Robertson för hennes tolkning av kommunalråd och till konstnären Hasse-Jösse Af Bodyfrukt för hans vackra replika av Gävlebocken som vi brände ner framför en greenscreenskärm.

”Eternal Flame” är del 2 av vad som ska bli hexalogin ”Valhalla Gender Police”. Del 3, ”Astroids have more fun" kommer att släppas under våren. När hexalogin är komplett läggs bandet ner. Del 1 heter "Witchcraft in Embassy environment”:
 


Varför valde ni att skapa en musikvideo? Är det viktigt med musikvideor idag, tycker ni?
"Musikvideon är en väldigt integrerad del av vår skapandeprocess, de är roliga att göra, roliga att visa upp. Så mer roligt än viktigt, i alla fall för oss."

Berätta gärna lite om era inspirationskällor.
"Vi inspireras av mikronationer, byråkrati, ambassadmiljö och svart magi. 
Det här en bra och inspirerande låt och video:"