Musikvideo mot plast i haven släpps idag

Idag på Världsmiljödagen släpper den svenska rockgruppen Every Million Miles en video gjord tillsammans med Håll Sverige Rent för att uppmana människor att sluta skräpa ner. 

– Låten handlar om känslan av frihet och närvaro som man får av att vara vid havet. Om framtida generationer ska kunna få uppleva det måste vi sluta förstöra våra hav med plastskräp, säger Andreas Rolfer Wrangö som regisserat videon och spelar bas i bandet.

Videon tar upp problemen med plastskräp i haven och manar alla som lyssnar på musiken att tänka extra på nedskräpning. Videon är gjord med stöd från stiftelsen Håll Sverige Rent, som bidragit med filmmaterial från sina skräpplockningar där hundratusentals svenskar deltar årligen. Stiftelsen har visionen att ingen skräpar ner.

– Fimpar, sugrör och kaffemuggar som bara används en enda gång finns kvar en evighet om de hamnar i havet. Det är ett enormt slöseri med jordens resurser och plasten dödar våra hav, därför är det enormt viktigt att alla tänker på att inte skräpa ner, säger Andreas Rolfer Wrangö.

I år har Världsmiljödagen temat "Beat Plastic Pollution". Världsmiljödagen (World Environment Day) är en av FN:s temadagar som infaller årligen den 5 juni över hela världen sedan den instiftades vid FN:s miljövårdskonferens i Stockholm 1972.

Every Million Miles har tidigare släppt två EP. Låten "Down By The Shore" ingår på deras första fullängdsalbum som kommer senare i år.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter