På djupet om musikvideon till "Are you dying just like me?" med Billy the Zombie kid

"På djupet" är intervjuer med skaparna bakom några av redaktörernas favoritvideor från vår systersajt Musikvideotoppen det senaste året. Det är videor som redaktionen är lite extra nyfikna på, helt enkelt.

Vi ställde lite frågor till Stefan Altzar från Billy the Zombie kid och regissören Simon Hjortek:

Vad ville ni säga med videon? Hur såg den kreativa processen ut? Vem gjorde vad och var kom idéerna ifrån?

"Det som gärna ville illustreras är ödslighet och att vara strandsatt i en främmande värld. Låten har en pompös ljudbild som för tankarna till arenarock, så stora miljöer med lång horisont kändes väldigt passande.
Idéerna föddes ur en grundidé som Simon hade som sedan kryddades med bra input och tankar från bandet. Simon stod för regi och filmande, klippning och effekter och mycket inspiration hämtades från 60-tals science-fiction och surrealistiska ökenlandskap.

Videons rekvisita är byggd av gamla slitna apparater med hjälp utav Simons far, och dessa användes för att ge det hela en mer sliten och robust look."

Varför valde ni att skapa en musikvideo? Är det viktigt med musikvideor idag, tycker ni?

"Musikvideor är än idag väldigt viktiga, trots att det är decennier sedan mediet började användas friskt. I och med att allt finns tillgängligt jämt i allas smartphones, och större delen av det som konsumeras på internet är rörlig bild, så är videor väldigt viktigt. Att det även ger en ny dimension och känslor till låten är också väldigt viktigt och det är nog därför mediet överlevt så länge."

Billy The Zombie kid >>

Simon Hjortek/Magnificent Beast designstudio  >>