Gästskribent: Svante Paulsson från Dusky Fields

Från videon "My Time". Från videon "My Time".

Vi tror att ni är intresserade av vad fans, musiker, videoskapare med flera älskar när det kommer till musikvideor. Därför finns "Gästskribenter", med unika inblickar i olika intressanta personers musikvideopreferenser. Först ut är Svante Paulsson som spelar i bandet Dusky Fields. Han har ett intressant perspektiv då han både är aktiv i själva videoskapandet och musikskapandet i sitt band.

Såhär säger Svante, låtskrivaren/sångare/gitarrist/videomakare i Dusky Fields:

"En låt som får sig en egen video är alltid något mer. Avsikten kan vara av olika slag. Att förstärka låtens feeling med ett visuellt komplement. Kanske skrevs en låt tack vare synliga intryck som videon försöker återge? Låtens budskap är kanske så komplext att ett skeende i videoformat är rent utav nödvändigt för att en ska förstå? Eller så görs videon för att visa upp artisten/bandet och generera fler spelningar."

"Låtens budskap är kanske så komplext att ett skeende i videoformat är rent utav nödvändigt för att en ska förstå?"

"Alternativt så vill en kanske bara beställa sig en jädra fräsig video för att boosta sitt ego lite, som vi gjorde i vårt band med videon till “My Time”. I vårt fall blev det dessutom en video som både kompletterar texten och dessutom gett oss några spelningar. 

En video är alltid något mer."
/Svante

Kolla in Dusky Fields:
Dusky Fields på Youtube
Dusky Fields på Instagram
Dusky Fields på Facebook

Här är de 5 videor som Svante tittat på flest gånger:

Videon till "My Time" med Dusky Fields:

Kommentera gärna: