Videopremiär: Lilla Bäcken - "Jag vill vara med dig"

Idag premiärvisar vi Lilla Bäckens video "Jag vill vara med dig".  Det Göteborgsbaserade 6-mannabandets musik brukar populärt kallas för indievisa, själva föredrar bandet att beskriva musiken som “vingliga visor i bitterljuv ton”.

Se videon här:

Om singeln från bandet:
"Egentligen så står allt som vi vill berätta om texten redan i texten. Men utan tillägga allt för mycket saker så här ute i den oskrivna världen så kan vi säga att en ganska så ansenlig portion av det stoff ur vilket texten är framarbetad utgörs av det engelska uttrycket "friends with benefits".

Låtens tillkomsthistoria är en minst sagt snurrig sådan. Musiken är i stort sett densamma sedan dag ett medan texten har genomgått en mängd ganska dramatiska (och utmattande) omarbetningar. Det enda som egentligen har varit sig likt hela vägen är refrängen. Faktum är att vi i vintras var nära på att skrota låten helt och hållet. Efter nästan två års tid slit med texten så stod där på pappret fortfarande inget alls av det som vi ville berätta om. Någonstans på den vingliga vägen så hade det helt och hållet tappats bort vad låten handlade om från första början. Denna insikt blev dock startskottet för en sista omarbetning som återknöt till ursprungsidén. Plötsligt föll allt på plats."

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter